Fredag den 25/5

Nu har de sista tonerna från sångstunden klingat ut och vi har vinkat hej då till varandra efter en härligt solig skolvecka.

Morgonen började med en ganska kort men ändå innehållsrik samling. När det var dags att sjunga ”God morgon” var det med inlevelse som det sjöngs och klappade.

Just när sången var slut såg vi att Måns var utanför dörren och på väg in till oss. Då gjorde vi oss beredda och precis när han kom innanför dörren sjöng vi ”God morgon, kul att ses igen” till honom. Det var så roligt så att vi blev tvungna att göra det en gång till genom att be honom gå ut igen.

Pojkarna fick rösta om vad de ville göra som avslutning på samlingen. Valet stod mellan att välja sång eller göra munsagan. Max och Jacob ville sjunga så i demokratins namn fick det bli sångkort. Jacob fick göra själva sångvalet och då blev det ”Fingrarna vill inte vara still”.

Det är ganska kul när fingrarna kittlas…

…eller när man vet att de snart är på väg att kittlas.

 

Sången avslutas med att man får spela tonbox och det är roligt att se hur väl killarna kan ordningen i sången vid det här laget, även om det kan dröja flera veckor mellan tillfällena som vi sjunger den.

Lite senare under förmiddagen tittade vi igenom veckans blogg och pratade om både de bilderna och egna bilder i våra fotokalendrar.

På torsdag och fredag i nästa vecka kommer vi ha två dagar när höstens klasser får träffas. Torsdag morgon (8.30-10.00) är det vår tur. Max går då till sin nya grupp medan vi får besök av de som ska börja hos oss. Vi kommer att vara fyra elever i gruppen när hösten börjar. På fredag får den andra lågstadiegruppen besök så även det kommer att påverka oss lite.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *