Torsdag den 30/11

Dagen har gått i musikens och berättandets tecken. På morgonens samling tänkte Jacob noga innan han bestämde sig för vilken sång han skulle välja. Det var inte helt lätt när två favoriter låg i högen ihop med en som Tobias på mellanstadiet brukar välja vid sångstunderna tillsammans. Efter noggrant övervägande blev det det tredje alternativet och vi övade på att gnugga och skaka händerna. Kul att se att även Alvar som inte har hört sången så många gånger redan så smått börjar delta i rörelserna på egen hand.

När vi bröt samlingen och skulle gå till köket för fruktstund så ville Jacob först jobba lite med sina låduppgifter. Det fick han gärna.

Nästa arbetspass var det dags för berättelser ihop med 1-4C. Vi räknade ihop med Teta och Killingen i berättelsen, tränade rimord och sjöng ”Yxan, byxan”. Det är så roligt att se hur pojkarnas engagemang växer och idag deltog Max både med tecken och spontana rörelser för att illustrera vad som hände.

Trots att det inte var fredag avslutade vi dagen med gemensam sångstund. Dagens sångkort var helt annorlunda än de brukar för jag hade valt ut alla som har med advent, Lucia och jul att göra. Med detta smygstartade vi lite inför morgondagen när första luckan i adventskalendern får öppnas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *