Onsdag den 29/11

Alvar började dagen med att baka scones på ”elevens val”. Medan de väntade på att brödet skulle gräddas passade de även på att läsa lite. Hoppas att ni där här hemma har sett att Alvar har med sig lite smakprov i väskan.

Jacob och Caroline pratade om hennes reflexväst på morgonen när de träffades vid skolskjutsen. Caroline berättade att det var bra att ha en sådan på sig när man var ute i trafiken i mörker. Sedan ville Jacob testa hennes väst på väg till klassrummet.

Max och Jacob startade dagen med körsång. Idag sjöng vi igenom alla sånger som vi ska kunna till avslutningen. Det är ganska många men kören är duktig och lär sig snabbt. Jag tror att det är fler än jag som njuter av att vara så många tillsammans och musicera varje onsdagmorgon. Runt 100 barn är det i vår del av kören 🙂

Efter fika och lite rast plockade vi fram sandleran igen. Den här gången var det bara två gossar som var med eftersom Max, som inte hunnit ut på rasten, fick möjlighet att välja vilket han ville göra och istället för sandlek valde lek utomhus. Efter en stunds fri lek med sanden berättade vi tillsammans sagan om det tre djuren och jag fick mycket hjälp av Jacob och Alvar.

Sista lektionen var det Linnéa som höll i lektionen. Hon har som del i sin utbildning i uppgift att genomföra pedagogiska aktiviteter ihop med eleverna och hade planerat ett mycket roligt motorik- och musikpass. Om man ska tolka elevernas reaktioner så var det väldigt uppskattat. Vi lekte musikstopp där barnen fick krypa eller sprattla med benen till musik och sedan lägga sig ner på golvet när musiken tystnade. Dessutom tränade vi både rörelse och kroppsuppfattning genom ”Huvud axlar knä och tå” och pojkarna deltog med liv och lust.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *