Måndag den 27/11

Även om gruppen har varit lite mindre idag har det ändå varit full rulle. Veckan började som vanligt i idrottshallen. När killarna kom tillbaka till X-huset och vi samlades för lite fruktstund berättade Jacob att de hade samlat ärtpåsar och lagt i ringar.

Laddade med energi och en knippe luft tog vi så tag i våra låduppgifter. Att få ljud i en flöjt är inte det lättaste. Först måste man sluta munnen ordentligt runt flöjten och sedan måste man blåsa eller göra något ljud med munnen så att det kommer luft. Det kräver mycket munmotorik. Vi tränar och tränar och själva tränandet är nog så viktigt. Spännande att se om det kommer något ljud framöver! Under tiden passar vi på att lyssna lite på hur det kan låta när jag spelar.

Sista arbetspasset blev det mycket motorikträning. Efter lite benövningar fick Alvar och Jacob krypa och gå runt i klassrummet och leta upp alla busiga trollungar. De lyckades samla ihop allihop och trollmor var väldigt tacksam. Till slut lyckades vi även få ungarna att somna, men det krävdes att vi sjöng sången två gånger för att alla skulle koppla av och slumra in.

I morgon är det bad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *