Torsdag den 23/11

Det är så härligt att komma ut i kapprummet på morgonen och mötas av spontansång! Idag var det Alvar och Linnéa som inledde dagen med ”Yxan, byxan” 🙂

Varje morgon är det mycket att fixa med men som tur är hjälps vi alla åt. Jacob bär till exempel in sin väska och hänger upp den på bänken.

Det är tre rutinerade skolkillar som har samling tillsammans nu för tiden. De vet vad som ska hända och deltar mycket aktivt alla tre. Jacob tyckte att det var extra kul när vi skulle göra ”Nalle five” i morse och råkade knäppa ihop våra händer till en ny sorts hälsning.

När samlingen var slut visade det sig att det inte fanns tid för både trumspel och lådarbete så alla fick välja vilket de helst ville göra.

Max och Jacob ville spela trumma så vi gick in i stora klassrummet och tränade på att spela och stanna, spela svagt, starkt, snabbt och långsamt.

Under tiden arbetade Alvar med sina låduppgifter i rummet bredvid.

Lite senare var det dags för berättelser med Teta. Vi fick lyssna på sagan om Killingen som kunde räkna och göra två rimövningar.

Igår kom Jacob på att man kan hämta vatten själv i matsalen och tränade på det en lång stund. Det gav resultat för idag lyckades han direkt själv när han skulle försöka. Det blir mycket roligare att dricka om man sedan får hälla upp mer 😉

Dagen avslutades med benövningar och massagesaga innan vi plockade fram våra iPads och pratade till gårdagens bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *