Tisdag den 21/11

Det var lite konstigt att första dagen i skolan var en tisdag den här veckan. Jag tror att det var fler än jag som kände sig lite villa på dagarna.

Men, trots förvirring om dag hade vi fullt upp. Dagen började med en samling. På Allvars initiativ la vi in iPadsen som sista delen av samlingen och då passade vi på att köra lite armträning genom Alvars favoritsång. Max ville titta på fotokalendern så vi kopplade upp killarnas iPads på storskärm i tur och ordning och tittade på lite film och bilder från förra veckan.

Eftersom vi inte skulle skynda till badet hade vi sedan tid för både ett arbetspass med våra lådor och därefter lite fika innan vi drog igång baket med Teta. Brödbullar stod på programmet och idag fanns det bland annat lite morötter i degen. Vi skar, rullade, räknade och la bullarna på en plåt innan det var dags att röja och tvätta händerna.

Medan brödet jäste fanns det tid för att läsa en bok i soffan.

Efter lunch tog Allvar tag i efterarbetet med att packa brödet i två påsar som sedan fick följa med pojkarna hem för provsmakning. Vi hann även provsmaka så klart och träna lite gång. Max tog på eget initiativ en vilopaus under tiden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *