Torsdag den 26/10

I morse hade vi besök av Malin som är rektor på skolan. Hon går en utbildning och ville observera lite i olika klasser. Det tyckte vi lät kul och därför bjöd vi in henne till oss. Malin fick bland annat vara med när vi förberedde oss för morgondagens 50-årsjubileum. Som jag skrev i måndags så är temat för dagen ”glädje och skratt” och därför tittade vi på några filmer där folk skrattade. Det var många som blev smittade av skratten.

Därefter funderade vi på vad vi tycker är kul att göra för att planera vad vi ska göra i morgon på vårt eget ”glädjepass”. Jacob berättade att han tycker att det är kul att sjunga ”Fingrarna vill inte vara still”. Alvar sa att han tycker att det är kul att läsa böcker och Max berättade att han tycker att det är kul att titta på film. Och vips hade vi planerat vårt glädjepass.

Efter rasten var det dags för lite lådarbete. Max arbetade hårt med sin laserpekare och Alvar hade en ny läsuppgift som han verkade tycka var spännande. Om man läste ordet på kortet och sedan stoppade in det i lådan så kom det ut en bild på samma ord. Lite trolleri 😉

Efter lunch var det tre flitiga pojkar som gjorde sina benövningar.

Därefter fick vi hjälpa trollmor att hitta hennes ungar som än en gång sprungit och gömt sig. Flitens lampa lös i klassrummet när vi samlade in alla elva.

 

2 reaktion på “Torsdag den 26/10

 1. Oj, vad roligt vi hade!

  Där satt jag med en välplanerad idé om vilka tecken jag skulle detektera. Tecken på att vi skapar förutsättningar för elevinflytande och delaktighet i undervisningen.

  Delaktighet och inflytande bygger på relationer – att ha en plats bland andra, att få vara med, leka, välja, bli uppmärksammad, ges tid, utmanas och så mycket annat. När jag satt där och noterade i mina anteckningar, insåg jag plötsligt att jag hade glömt ett tecken – glädjeyttringar!

  För alla er som inte hade samma nöje som jag att delta på denna morgonsamling vill jag berätta att vi skrattade så att tårarna rann. Jag lämnade klassen med ett fulltecknat anteckningsblock, mascara under ögonen, energi ut i fingerspetsarna och stolthet över att arbeta på Tunaskolan.

  Vilken fantastisk början på en arbetsdag!

  Tack Jacob, Max, Alvar, Lisa, Måns och Carro!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *