Måndag den 16/10

Idag avrundade vi vårt äppeltema för den här hösten. Det sista vi gjorde var att klistra upp några av de äpplen som vi har målat på färgade papper så att det blev fina konstverk. Därefter tittade vi på varandras tavlor och pratade om att det var slut på äppelarbetet. Nu är båda våra rum dekorerade med en massa fina äpplen 🙂

Så drog vi igång det nya temat, berättelser. Vi inledde med en kort saga om Trollmor som hade 11 busiga trollbarn som hon band fast i svansarna för att de skulle sova och inte springa iväg och gömma sig i skogen. Max och Alvar lyssnade koncentrerat och Max tyckte att ”de vackraste ord” som trollmor visste var ganska kul – O aj aj aj aj buff.

På rasten njöt Alvar av det milda vädret och av att själv köra runt i sin rullstol. Om jag inte har helt fel så tror jag även att det blev lite ”jaga-lek”.

Idag var det Max tur att gå igenom hur det gått med förra årets mål och titta på de nya vi ska arbeta mot framöver. Både Max och Jacob har nu bilder på förra läsårets mål och hur de är uppfyllda på sina iPads i appen iBooks.

I morgon är det baddag för hela gruppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *