Tisdag den 19/9

Idag har vi valt vad man vill göra på elevens val som börjar i morgon bitti. Vi har det tillsammans med grundskolans lågstadiet och barnen fick välja på några aktiviteter var. Max valde musiklek, Alvar ville spela spel och Jacob var sugen på att fotografera med iPaden. Den första omgången av elevens val är bara fyra gånger. Sedan får vi välja nya grupper.

Under förmiddagsfikat busade Jacob och jag lite och lekte att han var en deg som jag skullle baka till en kaka. Vi har en ramsa som han gillar där jag knådar, rullar, prickar, smörar och sockrar degen innan den åker in i ugnen.

Under lunchen tränade Alvar på att dricka själv ur glaset och hålla med båda händerna. Det var roligt och vi försökte många gånger, även på hans initiativ.

Under sista lektionen var det fokus på fysträning genom lek. Vi tränade benstyrka till att börja med och det var tre par trötta ben som sjönk ihop på golvet efter några minuter. Där kunde vi fortsätta med lite träning på bollen.

Som avslutning plockade vi som vanligt fram iPadsen och Alvar visade tydligt att han ville visa oss sin födelsedagstårta från helgens kalas. Det var inte bara Alvar som tyckte att det var spännande.

Viktig information:
Glöm inte morgondagens föräldramöte kl.17.30. Vi börjar uppe i matsalen.
På måndag 25/9 ska vi fotograferas (kl.10.30, dvs innan lunch 😉 )
Pga fotograferingen kommer vi inte ha tillgång till idrottshallen på måndagens lektion. Vi är ute istället och byter inte om.

Här kommer en liten film från gårdagens storm i klassrummet:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *