Tisdag den 29/8

I morse hann vi med en hel del olika saker innan vi bröt för fruktstund.

Under samlingen upptäckte vi att det är en födelsedag i morgon. Det fanns en födelsedagsbild och en bild på Alvar i almanackan.

Jacob pratade mycket om att Ellen inte var hos oss i skolan så vi försökte förklara att hon var i en ny skola. Det var däremot lite svårt att förstå att hon inte hade några barn i den nya skolan utan skulle vara där tillsammans med vuxna.

Så var det dags för lite lådarbete. Både Jacob och Alvar jobbade med stor energi men tyvärr blev bara den ene av dem fångad i kameran.

Sedan tog vi fram vår äppelkorg och fortsatte äppeltemat. Lagom till det dök Max upp. Även idag jämförde vi färger men det var absolut mest intressant att få smaka så vi fick snabbt göra det. Då upptäckte vi att det gröna äpplet var ganska surt och det röda mycket mer sött. Vi såg också att äpplet hade en stjälk som det kunde hänga i och att det fanns både stora och små äpplen i korgen. När vi tuggat färdigt på äppelbitarna provade vi att rappa om äpplena.

Efter förmiddagsfikat kom Johan och tog med sig gruppen ut på en promenad runt parken. Dagen avslutade vi med musiklek på golvet. Vi lekte med sjalar på olika sätt, dansade till musik, låtsades att de var löv som yrde i luften och slutligen gömde vi ett låtsasäpple under sjalarna och sjöng om var man skulle leta.

Så var det dags att säga hej då till varandra och Max klämde i med hjärtans lust i både sång och hejdåvink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *