Onsdag den 23/8

Alvar var alldeles själv i klassen när det var dags för samling och vi kunde ta lite extra tid att bekanta oss med musiken i min iPad. Vi testade även att spela upp den i högtalaren på väggen och använde den när vi skulle sjunga veckovisan. Sedan var det dags för lite lådarbete. Alvar visade ganska snabbt att han kände igen ett eller två av orden från igår och kunde sortera dem efter bilder. Vi letade också efter Babbas saker och när boken var slut kombinerade vi bilder utifrån det vi läst.

På rasten hittade Max och Alvar en kompis i förskoleklassen som ville gunga tillsammans med dem i kompisgungan. Det var mysigt och båda killarna var skeptiska till att avsluta rasten när jag sa att det var dags att gå in och måla. Väl inne fortsatte vi på vårt ”lövverk”.

När Alvar och jag väntade på att Max skulle bli färdig efter lunchrasten passade vi på att bekanta oss med högtalaren i det stora klassrummet också. Extra kul blev det när han kände igen sångerna som jag plockade fram.

Sen avslutade vi dagen med lite bollek. Idag provade vi, förutom att passa bollen, på att kasta den i en låda och i en stor hatt. Sedan gömde vi bollen under en av sakerna och sjöng om var bollen var innan man fick leta reda på den.

På fredag kommer jag inte att vara i skolan men Caroline, Ellen och Måns finns här så det blir nästan som vanligt ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *