Torsdag den 11/5

I morse på samlingen passade vi på att än en gång låta eleverna komponera egna sångverser om sig själva. De fick med hjälp av bilder berätta om något som de är duktiga på, tycker om att äta och blir glada av att göra. Resultatet blev ganska slående 🙂 Dessa sångverser upprepade vi sedan under eftermiddagens kulturpass.

När sången klingat ut gav vi oss i kast med lite lådarbete. Max tyckte att det var extra kul att träna på ramsräkning idag och Jacob visade Ellen att han efter hårt arbete tidigare i veckan knäckt munmotorikkoden hur man gör för att blåsa med ett sugrör.

Även idag hade vi bildarbete på förmiddagen. Idag gjorde vi grunden till en målning som nästa vecka kommer att föreställa kläder. Dagens uppgift var att fylla ett helt papper med färg med hjälp av tre olika målarverktyg. Alla pojkarna valde blå färg. Jacob fick dessutom sällskap under sin målarstund, som annars var individuell. Savannha kom in till oss och de två verkade njuta av att arbeta tillsammans.

På väg till matsalen fick Max och Jacob syn på spännande skolgårdsgäster. Det var två änder som badade i en vattenpöl. Det är inte precis en vanlig syn på skolgården 😉

Även idag jobbade vi vidare med vårt klädtema på kulturpasset. Dagens favorit från väskan var ett par stora blå vantar som man både kunde klappa, vinka, dansa och snurra med på händerna.

När både Max och Angelo gett sig av hemåt avslutade Jacob dagen med ett kort fyspass på golvet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *