Torsdag den 27/4

Gårdagens experiment med ballonger och en igelkott visade sig vara ganska spännande och efterfrågades direkt i morse när vi skulle börja. Som tur var så hade jag redan tänkt att vi skulle göra experimentet och räknesången idag också så vi avrundade samlingen med att blåsa upp ballonger, se hur de kunde låta om man släppte ut luft eller stack en vass igelkott mot ballongen. Därefter sjöng vi åter om de tio ballongerna, hittade på ljud som de kunde göra och räknade hur många som fanns kvar efter hand som de stött på igelkotten.

Sedan fortsatte vi arbetet med ”Jag ser dig”. Förra veckan tittade vi på varandra och pratade om fina saker vi såg. Det resulterade i början på tre sångverser:

Detta är Angelo. Detta är Angelo.
Han är en pojke med fina bruna ögon.

Detta är Jacob. Detta är Jacob.
Han är en pojke med fint svart hår.

Detta är Max. Detta är Max.
Han är en pojke med fina gröna ögon.

Just ögonfärgerna var inte helt lätt att se eller bestämma. Om ögon är gröna, bruna eller blå eller kanske en blandning är ganska svårt. Angelo upptäckte också att han hade rött i ögat om man drog lite i det undre ögonlocket.

När vi sjungit sången så långt som den var färdig så funderade vi vidare på varandra. Vad är Angelo duktig på? Vad är Jacob duktig på? Vad tycker han själv? Vad tycker vi andra. Vi kom på flera saker för båda pojkarna.

Efter lite välbehövlig frukt och rast var det dags för lådarbete. För Angelos del innebar det att Savannha var med och jobbade.

Stärkta av lunch och friskluft fortsatte vi med musiklektion. Även idag avrundade vi den med Björnen sover. Två engagerade elever deltog aktivt i alla moment 🙂

När vi vinkat hej då till Angelo avslutade Jacob dagen med lite fysträning. Här ser vi ett av momenten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *