Fredag den 31/3

Sista skoldagen den här månaden är nu slut och vi hoppas på en fin aprilhelg. Vädret verkar mycket lovande om man tittar ut.

Som vanligt avslutade vi fredagen med blogg- och sångstund. Idag var det med alla tre klasserna. Vi passade på att visa vårt bildspel från Kulturskolan för de andra och högstadieklassen hade en kort film från deras idrott som vi fick titta på. I mellanstadieklassen jobbar de med medeltiden och på bilderna fick vi se hur de sydde amulettpåsar.

En av sångerna som valdes i dagens sångstund var ”Vinka med tårna” och det var roligt att se engagemanget i både den och de andra sångerna.

Angelo, som var tvungen att gå till bussen innan han fick välja sång, ville gärna sjunga ”Per Olssons bonnagård” så därför tog han med sig det kortet så att han och Caroline kunde sjunga den på väg till bussen. Även när han väl satt sig på bussen var han sugen på att fortsätta men jag vet inte riktigt om Dan på bussen var lika sugen 😉

Morgonen började som vanligt med samling och som avslutning på den sjöng vi vår busiga sång ”Fingrarna vill inte vara still” igen. Den har gått på fullvarv den här veckan och Katrin på Kulturskolan var imponerad av att Jacob kunde hela sången när vi var där igår.

Sedan fortsatte berättelsen om Bo. Idag när han var på väg till badhuset och sjöng ”ba” för full hals så fick han plötsligt en glass. Sången övergick då i ett ”aaaaa”. Detta spelade vi sedan upp som en teater och alla fick prova på att vara Bo.

På idrotten var det full rulle. Angelo började med hinderbana och hann även med lite bollek innan det var dags för avkoppling. Jacob tränade benomotorik medan Max jobbade med att kasta prick med olika föremål. Jacob och Max avslutade med att passa den stora bollen mellan sig och det var nästan svårt att slita sig för att gå till matsalen.

Trevlig helg allihop 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *