Torsdag den 9/2

Idag har vi fortsatt vårt arbete med snö och dessutom lite tydligare påbörjat det nya kulturtemat, ”Kroppen, kläder och väder”. Läs gärna mer om temat under fliken ”Aktuellt kulturtema”.

I morse skickade vi än en gång ut Caroline för att hämta snö i en låda men innan hon gick ut funderade vi kring vad hon borde ta på sig.

Vi har pratat mycket om att snö är kallt, känt på den och gjort snömålningar.

Under eftermiddagens kulturpass plockade jag fram en väska och i den hittade vi olika kläder. Alla fick välja ett plagg ur väskan och sedan hitta på något man kunde göra med plagget. När man väl hade valt plagg och rörelse så sjöng vi om detta samtidigt som den personen gjorde entré framför gruppen och utförde sin rörelse. Angelo och Jacob blev inspirerade av mitt val och ville också testa den fina kjolen. Vi provade alla tre att snurra med kjolen.

Max blev mer sugen på halsduken. Han testade den både runt halsen, på huvudet och i knät och kom fram till att om man hade den i knät kunde man kasta med den.

Under vårt sista arbetspass hade vi besök av Anki från Mårtenskolan. Hon och jag ska auskultera hos varandra och i morgon är det min tur att åka till henne. Det innebär att jag inte är med på morgondagens sångstund.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *