Torsdag den 2/2

Det visade sig att vi klarar oss jättebra utan elvärme i vårt hus. Åtminstone om man får döma av dagens temperatur. Vi har haft det som vanligt (med undantag för varmvattnet) men i matsalen var det lite svalare än vi är vana vid.

I morse tyckte Jacob att Angelo skulle ha födelsedag och att vi kunde sjunga för honom. Jag hittade då på att nalle hade födelsedag och vi sjöng ”Happy birthday” och plockade fram en födelsedagsflagga. Det tyckte Jacob var ganska konstigt, nästan lite läskigt, så han bad mig att sätta tillbaka nalle i köket. Angelo blev inspirerad av födelsedagsfirandet och föreslog att vi kunde duka upp en måltid med potatismos, ris och korv och plötsligt satt vi där och mumsade i oss låtsasmat vid frukosttid.

Efter samlingen vände vi på schemat och började med lite bild. Det var dags för ögon, näsa och mun för våra snögubbar. Klippa var en hit och två fokuserade pojkar ville bara fortsätta och fortsätta.

Vid rasten var hela klassen samlad och vi hade svårt för att slita oss från gungan när det var dags att gå in och jobba.

Väl inne igen hade vi tid för ett rejält lådarbetspass. Max tränade bland annat på att räkna.

Dagen avslutade vi med lite lekar på kulturpasset. ”Hunden och benet” är kul men allra roligast är nog ”Bom chicka bom” 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *