Torsdag den 17/11

Idag var det Jacobs tur att vara ensam elev på samlingen så vi passade på att plocka fram  bilder på alla möjliga känslostämningar och fundera vilken som passade honom bäst idag. Det landade på ”mätt”. Jacob funderade också på var de andra killarna kunde vara och han föreslog att Angelo kanske var och badade med Caroline (som inte heller var i rummet). Eftersom Max skickade en badbild när han var borta förra veckan så är det ju rimligt att tänka sig att även Angelo kan passa på att bada när han inte är i skolan.

Efter samlingen hade vi ett långt arbetspass där Jacob tog sig an sitt arbete med stort engagemang. Under tiden dök även Max upp och detsamma gällde honom på andra sidan skärmen.

unadjustednonraw_thumb_5425

När förmiddagsfika och rast var över så samlades vi igen i klassrummet för att bygga vidare på vårt skrotinstrumentprojekt. Jacob smygstartade med att trä kapsyler och pärlor på en tråd för att göra ett skrammelband. Det verkade han tycka var jätteroligt och ville bara fortsätta och fortsätta.

unadjustednonraw_thumb_5426

Därefter plockade vi fram flaskor för att skapa olika sorters marackas. Både Jacob och Max fick välja vad de skulle stoppa i sin flaska. Ibland kan det vara svårt att välja…

unadjustednonraw_thumb_5428 unadjustednonraw_thumb_5427

…men Max visste vad han ville ha.

unadjustednonraw_thumb_5429

Det var kul att skramla med flaskorna när de började få lite innehåll. Jacob fyllde sin med hård spagetti och det lät härligt.

unadjustednonraw_thumb_542a

Under kulturpasset testade vi självklart att spela på både vår nymålade trumlåda och på våra marackas.

unadjustednonraw_thumb_542c unadjustednonraw_thumb_542e

Vi hann även med en del annat smått och gott som att till exempel leka med vår låda. Två modiga killar valde idag att sitta i lådan.

unadjustednonraw_thumb_542dunadjustednonraw_thumb_5431

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *