Onsdag den 31/8

Idag satte vi upp sista augustilappen i vår takalmanacka. Efter den var det ny månadsbild. Morgnarnas struktur börjar bli välbekant för alla vid det här laget och det känns bra. Vi arbetar hårt på att försöka göra skoldagen trygg och igenkänningsbar och jag tror att alla börjar känna sig hemma med rutinerna nu.

20160831_091324_resized

Det arbetspass som varierar mest beroende på dag är mellan fruktstunden och lunchen och idag var det fokus på bildaktivtet. Vi hjälptes åt att måla ett jättestort papper med grön färg i olika nyanser. Jacob, som kände igen uppgiften från när vi målade med rött förra veckan, var mycket engagerad och målade både länge och mycket.

IMG_7609

För Angelos del är det roligt att träffa sina gamla klasskompisar på skolan lite då och då. Precis när vi skulle börja måla gick hela den klassen förbi utanför vårt fönster och vinkade glatt till oss. Även i matsalen kan man passa på att krama om sina kompisar.

IMG_7602 20160831_105456_resized

Med det fina sommarvädret är det extra skönt ute på gården. Idag blev det bland annat en del bollspel.

thumb_20160831_101636_resized_1024

Sist på dagen arbetar vi med våra iPads så gott som varje dag. Vi berättar till bilder i fotokalendern och jobbar med olika appar. Idag testade vi en ny app som heter Furry Friend. Den går ut på att man kan samspela med en stor blå figur i rutan. Om man säger något till honom så svarar han likadant. Man kan även blåsa på hans vindsnurra, ge honom korv eller smälla en ballong. När jag pratade med honom tyckte alla som lyssnade att det lät ganska kul. Angelo hade redan gett sig av till bussen men Max och jag försökte få honom att härma mig och Caroline och Jacob pratade med honom i rummet bredvid. Tyvärr blev figuren lite läskig när han låtsades bita Jacob så vi bestämde att vi skulle ta bort den appen från hans iPad.

På fredag kommer vi att fotografera oss ihop med 1-4A. Vi har ingen skolfotografering med inhyrd fotograf i år men skolan tar egna bilder för att samla alla klasser på bild. Det gör vi utomhus på fredag precis innan lunch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *