Torsdag den 28/1

Den här veckan har vi fått en hel del musikalisk input. Igår var det konsert i aulan och idag kom det tre musiker från Kulturskolan och hälsade på i vårt kök för att göra en minikonsert för oss. Det var väldigt roligt och där hade vi kunnat stanna hela förmiddagen om inte musikerna hade behövt gå vidare till nästa grupp i huset ;-). Amina, som redan hade råkat höra lite av vad de spelade hos ettorna bredvid oss, talade genast om att hon tyckte att de skulle upprepa ”Pippi långstrump” även hos oss så det fick de börja med. Vi fick även höra ”Guld och gröna skogar”, ”Star Wars” signaturmelodi och ”Du ska inte tro det blir sommar” innan musikerna drog vidare genom huset med sitt ”Kulturfyrverkeri”.

IMG_1998 IMG_1997

Johanna har haft fullt upp hela dagen. Under förmiddagen hos Ammi hann de med både samling, bokstavsarbete och fortsätta med vattentemat. Idag undersökte de vad som hände med is om man hällde salt på samt var isbiten smälte snabbast, i varmt vatten eller kallt. Johanna som hade valt varmt vatten till sin skål hade den isbit som försvann allra snabbast.

IMG_4767 IMG_4774

Under eftermiddagen fortsatte Johanna med idrott och efter ett intensivt pass var hon ganska trött, åtminstone om man får tolka bilderna.

20160128_123315_resized20160128_125329_resized

På eftermiddagens kulturpass hade vi besök av Viveka än en gång. Det blev ett långt och innehållsrikt pass med både musik och saga. Lisa J berättade än en gång om Leoparden som hade 98 fina fläckar som han var så stolt över och ständigt räknade, och Apan som var avundsjuk och målade över en av prickarna när Leoparden sov så att han trodde att han hade tappat bort den. Även idag provade vi att härma känslorna. Amina visar hur man ser ut när man är arg, Hanna och Savannha hur man gör när man är trött och Savannha passade på att krama Hanna när hon skulle låtsas att hon var ledsen. Det är ju en kram man behöver i den stunden.

IMG_2005IMG_4782

IMG_4785 IMG_4790

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *