Tisdag den 18/8

Det var en liten grupp som samlades i klassrummet på skoldagens andra dag. Efter samling och förmiddagsfika tog vi med oss en stor korg ut till äppelträden vid lekplatsen. Där väntade ett träd på att bli plockat av oss. Många äpplen blev det i både korgen och i påsar och när vi gick därifrån var det tomt både på trädet och på marken under.

IMG_2415 IMG_2426 IMG_2428 IMG_2443Förutom att plocka äpplen var alla tre mycket sugna på att smaka på dem. Det fortsatte vi med i klassrummet där vi även studerade äpplena och jämförde färg och storlek. Vi hittade också ett äpple som var helt ruttet, men det ville vi inte smaka på.

IMG_2589
Både lunch och förmiddagfika intog vi tillsammans i hela gruppen. Savannha och jag tyckte att det var trevligt att få lite sällskap och flyttade därför ut till de andra i stora rummet.
Efter lunch var det dags för musik. Alla elever fick komma fram framför gruppen så att vi kunde se var och en tydligt. Sedan pratade vi om vad personen heter, om den är flicka eller pojke och hur håret ser ut. Spegeln var till god hjälp när vi studerade hårfärg. Så avslutade vi med att göra vår äppelramsa och slutligen gömma ett äpple på olika ställen i klassrummet.

IMG_2449 IMG_2448

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *