Fredag den 8/5

Så var det åter fredag. Så här års känns det som om veckorna går snabbare och snabbare och att det är svårt att få tid för allt man vill hinna med innan sommaren kommer. När vi skulle göra almanackorna i iPadsen idag var det mycket att lägga in de kommande två veckorna.

Nästa vecka är ingen dag sig riktigt lik och det som är allra viktigast att komma ihåg är att vi ska på utflykt till Ystad djurpark på tisdag. Bussen går 8.30 och vi kommer tillbaka till skolan 14.30 så de som brukar åka skolskjuts hem direkt efter skolan får åka med den sena skjutsen från skolan strax före 15. Vi har bokat om detta. Alla elever behöver matsäck med sig för hela dagen.

Idag har vi jobbat på med vårt tema ”På väg mot sommar”. Vi har planterat solrosfröer och målat krukor till plantorna som vi hoppas kommer upp inom några veckor. Savannha och Johanna passade också på att vattna vårt ”djurparksgräs” och plantera lite vete i ena hörnet av lådan. Vi hoppas så att det ska börja gro lite inom kort.

IMG_1240 IMG_1245 IMG_1238 IMG_1241

IMG_0500 IMG_0496

IMG_1254

Pojkarna och Amina hann även med lite bokläsning och övning på avslutningssångerna under förmiddagen. Under tiden passade Johanna och Savannha på att sticka ut och röra sig lite innan det var dags att sätta sig ner och äta lunch. Det är så trevligt att äta lunch i klassrummet. Lugnt, skönt och fokuserat. Idag njöt alla av hamburgarna och Daniel var väldigt nöjd när han fick hålla sin i handen och äta själv.

IMG_1269

 

Samspelet mellan eleverna har verkligen ökat under detta läsår. Idag när Husein och Max hade ätit färdigt sitt förmiddagsfika passade de på att knacka på hos oss i grupprummet och fråga om Johanna och Savannha ville leka lite. Savannha nappade genast på inviten och strax var det en djurpark på golvet. Alla djuren var hungriga.

IMG_1236 IMG_1231

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *