Torsdag den 29/1.

Medan Amina, Max och Daniel hade idrott och Savannha jobbade med sina individuella uppgifter, hade Husein sin första samtalsgrupp den här morgonen. Förutom Husein var det en flicka från Stenröseskolan. Nästa gång kommer även en pojke från Fågelskolan och så har vi tänkt att Amina skall var med.
När vi fikade stannade Carin, som är projektledare för kommunikationsprojektet kvar och var med. Det var roligt och ätandet och samvaron drog ut på tiden.
Max fikade med Savannha i dag och när de var klara läste Lisa sin nya bok om ”Malte i skolan” för dem. Den gjorde succé och när vi sedan samlades för samling ville Savannha visa boken och berätta för oss som inte varit med.
Innan lunch hann vi med att jobba en liten stund med fallskärmen. En del av eleverna tycker det är roligast att springa under den och andra vill helst studsa bollen på den.

IMG_9721

IMG_4951 IMG_1484

På dagens sista lektion jobbade vi med bolltemat. Vi tittade och undersökte bollars egenskaper och kom fram till att bollar är runde och kan rulla, medan klossarna är fyrkantiga och inte kan rulla hur mycket man än försöker. Däremot finns det klossar som kan studsa och bollar som inte studsar.
Vi jämförde även färg och storlek på bollarna.
I en påse låg det många olika bollar och klossar. det var ganska svårt att känna om det var en boll eller kloss man fick tag i, men slutligen hade alla lyckats få upp var sin boll och vi kunde rulla dem fram och tillbaks en stund till varandra.

IMG_9731 IMG_9733 IMG_9743 IMG_9751

Dagen avslutades som vanligt med en bollbok och att vi sjöng hej då till varandra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *