Tisdag den 20/5

Med solen gassande utanför fönstret gjorde sig Daniel, Husein och Savannha i ordning för att ge sig av till badet. Under tiden plockade Max, Johanna och jag fram våra ”ord-böcker” och hade en mysig stund i soffan innan det var dags att sätta igång med lådarbetet. Johanna hade starka önskemål om att få gå ut och måla i det fina vädret och därför bestämde vi oss för att packa ner målarsakerna och ge oss ut i parken när vi var färdiga med lådarbetet. Där fick vi måla med blå och gul färg. Det blev grönt när man blandade. Efteråt var vi ganska kladdiga om händerna och då var det tur att vi hade tagit med oss en hel dunk vatten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter lunchrasten var det dags för musik. Idag kom en docka och hälsade på oss. Hon var ledsen. Savannha ville direkt trösta henne och gick fram för att klappa och krama henne. Sen funderade vi på vad som kunde ha hänt. Johanna trodde att någon hade slagit henne i huvudet. Dockan sa att det var så och då funderade vi på vad vi skulle hitta på för att göra henne glad. Vi kom fram till att vi skulle försöka trösta henne så som Savannha hade gjort och alla som ville fick försöka. Därefter sjöng vi om att dockan var ledsen för att någon hade slagit henne i huvudet. Till slut försökte vi låtsas att vi också var ledsna och sjöng om hur det kändes i kroppen. Vid det här laget började det bli lite väl ledsamt, men med en rolig bok kunde vi avsluta dagen i gladare stämning.

Så var det dags att gå till fritids och att göra sig i ordning för att åka hem med bussen. Savannha och Matilda gick igång med att leka en massa roliga saker på fritids. De lekte att Matilda var hund som Savannha hade i koppel och gick ut med. Sedan blev Matilda sjuk och då plockade Savannha genast fram läkarlådan och tog tempen och delade ut sprutor. Under tiden gav alla vi andra oss av mot bussen och fritids i A-huset. Uppe vid matsalen var vi tvungna att göra ett litet stopp för att titta om Huseins badkasse hade hamnat där. Killarna var så duktiga och väntade utanför medan jag gick in och kollade.

Bild 1 Bild

På torsdag är det ingen idrott och därför skulle vi vilja göra en heldagsutflykt till Fågelsångsdalen i Södra Sandby. Till detta behövs matsäck för både förmiddagsfika och lunch. Hoppas att det är ok för er alla att ordna detta, trots att det är kort varsel. Om ni inte har möjlighet vore vi tacksamma för besked i morgon under skoldagen.

På tal om morgondagen så är det bara idrott för Johanna. De andra fyra är kallade till skolsköterskan.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *