Tisdag den 8 april

Medan Savannha, Daniel och Husein var och badade hade Max och Johanna ett långt arbetspass tillsammans idag. Vi inledde med att läsa alla våra ”ord-böcker” och det var helt underbart att se deras engagemang och totala fokus under hela lässtunden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under lådarbetet därefter fick vi tillfälle att spontant prata om olika känslor utifrån händelser som utspelades i samband med arbetet. Det var mycket givande! Sedan avslutade vi med en stunds målning. Johanna tog sig glatt an uppgiften. Max tittade intresserat på och kunde till slut lockas till att delta en stund. Han blev samtidigt väldigt sugen på en liten dans till musiken som vi hade satt på som inspiration.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen avslutade vi med vårt känslotema på musiklektionen. Ammi som jobbar i 1-4:an var på besök under detta arbetspass och det verkade vi alla uppskatta. Det är roligt att ha intresserade besökare 🙂
Vi fortsatte med att försöka avläsa känslor i pantomimer förstärkta med musik samt kombinera dess med pictogrambilder. Johanna fick prova på att försöka låtsas vara ledsen. Det var inte så lätt. Man ser gärna glad ut när man står inför sina kompisar och spelar teater. Slutligen drog vi en bild som föreställde Husein i sin vänskapströja. Han såg väldigt glad ut på bilden och detta sjöng vi om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *