Onsdag den 20/11

Dagarna rullar på i väldig fart och nu närmar vi oss snart december med allt vad det innebär. För vår del innebär det bland annat att vi har börjat att sjunga på våra ljussånger och träna lite på att gå runt i klassrummet med pinnar som vi låtsas är ljus. Det var väldigt stämningsfullt att tända ett enkelt stearinljus idag på musiklektionen. Vi hade dessutom rullat ner mörkläggningsgardinen och kunde njuta av kontrasterna mellan mörkret och det lilla ljuset. Eleverna visade tydligt att de kände igen både luciasången och sången om att ”tända ett ljus här i vårt hus”. Det var både spontan sång från några av barnen och mycket aktivt tecknande från någon. Kul!

Vi har diskuterat hur vi ska göra med årets luciatåg och har kommit fram till att vi använder oss av film i år igen på något sätt. Vår fråga till er föräldrar är om det skulle vara möjligt att eleverna fick ta med sig var sitt lucialinne/stjärngosselinne till skolan? Vi vill inte ha något glitter, några ljus eller strutar, bara var sitt vitt lucialinne. Är det ok?

På samlingen hjälpte Husein Lisa med att sätta upp dagens lapp i almanackan innan Lisa hissade upp hela ringen i taket igen. Det är lika spännande varje gång!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter samlingen arbetade vi alla som vanligt med låduppgifterna. Det är många skilda uppgifter som finns i dessa lådor och tiden räcker knappt till för allt vi vill hinna med. Här ser ni Savannha, Johanna och Gun-Britt som låter snigeln krypa runt mellan sig medan de sjunger ”Lilla snigel akta dig”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter lådarbetet brukar vi samlas och hoppa tillsammans. Idag gjorde vi inte det utan lekte istället krokodiler som var på kalas. Krokodilerna kravlade efter ballonger på golvet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Som vi har skrivit tidigare så har vi ändrat lite i idrottsupplägget. Savannha och Max har uteaktivitet på måndagar och Johanna och Husein på fredagar, istället för att byta om och vara i idrottshallen. Det fungerade väldigt bra i måndags både för ute- och innegänget. Därför har vi även bestämt att Daniel ska få ett gympapass utanför idrottshallen på torsdagar. Det betyder att Daniel inte behöver vara ombytt på torsdagar framöver utan kommer att ha idrottsaktiviteter i klassrummet ihop med en vuxen. Alla dessa förändringar är till för att göra det lättare för eleverna att fokusera och ge dem rörelsetid med kvalitet.

 

En reaktion på “Onsdag den 20/11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *